Engagera dig

Kontrapunkt är självständigt. Det innebär att verksamheten inte förlitar sig på stöd från kommun eller stat, utan bygger på folkets engagemang. Utan medlemmar finns vi inte – tillsammans skapar vi verksamheten!

Som volontär är du med och utför någon av alla de viktiga uppgifter som krävs för att skapa en solidarisk plats. Fler engagerade behövs inom alla områden och grupper. Det går att engagera sig med mycket eller lite ansvar, mycket eller lite tid och med många olika saker. Det är lika viktigt att med jämna mellanrum ta ett pass i köket, som att på heltid samordna logistik. Vi hittar något för dig att göra baserat på dina intressen och dina kunskaper.

Vill du vara med och få Malmös solidariska rörelse att växa och stärkas? Maila oss på engagemang@kontrapunktmalmo.net eller ring 0736-159949

Trivselvärd Värmestuga

Som trivselvärd i den nattöppna Värmestugan skapar du en trygg och varm miljö under nattetid för de som annars saknar tak över huvudet. I uppgifterna ingår att prata med besökare, servera varm dryck, och att hålla rent och snyggt.

Utdelning i matbank

Under Solidaritetscentrets öppettider delas mat ut gratis till besökare. Som volontär hjälper du besökare att hitta det de vill ha, ser till att varorna fördelas jämt, och fyller på med varor från matförrådet.

Värd i gratisbutik

I gratisbutiken kan besökare hitta, donera och byta saker – var och en efter förmåga och behov. Som värd hjälper du besökare att hitta rätt saker, fyller på och sorterar, samt för statistik.

Servering i folkkök

Kontrapunkts folkkök erbjuder god och näringsrik mat helt gratis. Som folkköksvolontär transporterar du maten från kök till servering, skapar en trevlig serveringsmiljö, samt städar och diskar efter att magarna är mättade.

Matlagning

För att förvandla matsvinn till matmagi behövs kunniga matlagare som med hela världens influenser vill laga nyttig och god mat. Att engagera sig i matgruppen är ett konkret sätt att minska matslöseriet. Som en del av ett matteam på 2-4 personer förbereder du antingen aktivistlunch för alla engagerade, eller mat till kvällens besökare.

Rådgivning

Rådgivningsgruppen erbjuder råd i sociala frågor såsom sjukvård, asylrätt och samhällsinformation. Många gånger måste utsatta människor genomgå orimliga strider och kämpa för att få tillgång till det de har rätt till. Därför vill vi på Solidaritetscentret informera våra besökare om sina rättigheter och vilka myndigheter eller organisationer de kan vända sig till för att få hjälp.

Transport  av donationer

Varje dag donerar flera butiker och producenter mat, kläder och andra varor till vår verksamhet. På morgonen besöker vi de butiker som vill donerar varor och transporterar dessa till solidaritetscentret. Vi hämtar även donationer från privatpersoner. Körkort och vana av att köra van/pickup eller lastbil krävs.

Sortering mat & kläder

På förmiddagarna tar vi emot leveranser av donationer och sorterar varor. Som engagerad ser du till att lagret är välorganiserat och städat, och att kök, matbank och gratisbutik fylls på med det som behövs.

KOM PÅ INFOTRÄFF

Var med och gör det möjligt att hålla värmestugan och solidaritetscentret hela vintern! Vi organiserar tre infoträffar för alla som vill veta vad det innebär att engagera sig:

? onsdag 28/2 kl 18-19.30 ? onsdag 7/3 kl 18-19.30

Plats: Norra Grängesbergsgatan 26 // Facebookevent >>

Träffarna kommer hållas på svenska eller engelska, behöver du tolkning till annat språk, hör av dig så försöker vi ordna det.

Anmäl dig gärna till engagemang@kontrapunktmalmo.net eller via sms till 0736159949, men det går även bra att bara dyka upp!

Google Maps Error: Something went wrong while retrieving your map, please ensure you have entered the short code correctly.